16, 17, 18 en 19 augustus staat natuurlijk al lang in uw agenda aangeduid voor Pukkelpop. Alle bands opsommen is onbegonnen werk, ze allemaal zien nog minder, maar mocht je twijfelen dan hebben wij alvast onze tien tips voor jou!

TY SEGALL

Ty Segall nooit van gehoord zegt u? Dan is het hoog dringend tijd dat je deze kerel met fuzz overladen gitaren en ‘Godfather van de Garagerock’ leert kennen. Met Ty valt er altijd wel iets te beleven op en naast het podium –geen normale kerel, neem het van ons aan- en de nodige pinten zullen gedronken worden. Voor het betere moshwerk op Pukkelpop één plaats dus: Ty Segall!

 

MAC DEMARCO

U lust wel een frisslaatje en je wilt eindelijk die te knappe vriendin van je meekrijgen in die véél te krappe tent van je? Dan raden wij u aan om zeker de show van Mac DeMarco mee te pikken. De man brengt een laidback sfeertje mee waar zelfs Bob Marley en aanverwanten op jaloers zou zijn geweest. Daarnaast heeft hij met Salad Days en Still Together twee culthits om u tegen te zeggen! Cocktail in de hand en iets langer dan een uur mee in deze man zijn show, en ja hoor je gaat niet alleen naar je tent deze avond. Daar willen we nog net niet onze hand voor in het vuur steken…

A BLAZE OF FEATHER

Een passage waarnaar we heel benieuwd zijn op Pukkelpop is die van A Blaze of Feather. Als u dacht dat Ben Howard niet op Pukkelpop stond dit jaar dan bent u verkeerd, alleen zal hij er –samen met de rest van zijn band- niet de frontman zijn, want die is weggelegd voor Mickey Smith. Dromerige, indiepop op z’n best dus, benieuwd!

GLINTS

Deze Antwerpenaar met Britse roots wist met zijn eerst plaat Burgundy heel wat critici te verbazen door een oerdegelijke elektronische hiphop plaat af te leveren. Wij zullen alvast vijfenveertig minuten meegaan in deze man zijn set met nummers als Dread en Sirens. Op het podium met liveband gebracht, machtig!

MYKKI BLANCO

We zouden je natuurlijk naar de Editors of PJ Harvey kunnen sturen, maar die ken je toch! Daarom naar Mykki Blanco maar, al was het maar omdat hij de rapplaat van 2017 heeft uitgebracht en live een niet te missen podiumbeest is!

DUB FX

Beatboxer Benjamin Stanford is het brein achter Dub Fx. Gewapend met samplepads en zijn microfoon maakte de straatartiest veel furore. Hiphop, drum ’n bass en reggae vormen het hart van zijn optredens. Dansbare en positieve vibes gegarandeerd.

COCAINE PISS

Moeten we Cocaine Piss nog introduceren? Onze favoriete Luikenaars staan klaar om de Lift volledig naar de vaantjes te helpen. Wees zeker op tijd! Ze beginnen er vroeg aan en, zoals we allen wel weten, is het ook meteen weer voorbij. Pukkelpop, be prepared!

Ho99o9

Ook in de Lift staan de mannen van Ho99o9 gepland. Ho99o9, dat is hiphop op punkmuziek. Live wordt er geen spaander heel gelaten van het podium. Harder dan menig punkoptreden en rhymes waar menig rapper wat van kan leren. Zeker aanrader voor de fans van Death Grips.

WALSHY FIRE

Als deel van Major Lazer, passeerde Walshy Fire al enkele keren op Belgische festivals. Walshy Fire zelf kan er ook wat van. Zijn sets barsten van reggae en dub, afgewisseld met wat dancehall. Zwoele zomervibes tussen heel wat gitaargeweld door, ’t zal wel zijn!

STEAK NUMBER EIGHT

Opener van de Marquee op zaterdag: Steak Number Eight. De West-Vlaamse metalhelden wonnen op piepjonge leeftijd al de finale van Humo’s Rock Rally. Nu, negen jaar later, zijn Brent Vanneste en zijn mannen gevestigde waarde in de metalscène en gaat iedereen plat voor hun snedige muziek. Dé reden om er van het begin bij te zijn.

ARNO DE GROOTE/MADS D’HULSTER