21 april is niet zo maar een zaterdag, maar wel die van Record Store Day. De dag waarop je naar je favoriete platenboer gaat om bandjes te zien en ook natuurlijk de uitgesproken gelegenheid om unieke plaatjes te kopen.
Consouling Sounds heeft een leukerd in petto. Een 10”, gelimiteerd op 300 exemplaren, met Elefant en Future Old People Are Wizards. Tüüüt gaat die heten, jawel, zot zijn doet bij deze bands nooit zeer.

Zeer verwonderlijk is dat niet omdat Stijn Vanmarsenille in de line-up van beide bands zit. En ook omdat beide bands een nieuwe release zullen uit hebben op Consouling.

Van Elefant wisten we het al dat ze hun debuut via Consouling gingen uitbrengen, en die op 11 mei op DOK wordt voorgesteld, maar ook Future Old People Are Wizards brengt binnenkort twee (!) platen  uit op het Gentse kwaliteitslabel.

De nieuwe (Peaces is de titel) van de Belgische avant-sludge-rockers komt uit op 25 mei via 9000 Records, het sublabel van Consouling Sounds. En of het niet op kan verschijnt er ook nog een andere op Record Store Day die de wereld ingestuurd wordt als M.

Future Old People Are Wizards  bestaat uit bandleden van Drums voor Parades, Maya’s Moving Castle en Wallace Vanborn en is dus wat ze in vaktermen omschrijven als een all-star band.

Copyright foto : Anton Coene.

Consouling

FOPAW