Mocht je het nog niet weten of moest je de eerste keer op onze site komen. Luminous Dash heeft een Spotify-lijst: Luminous Belge.

Vijftig liedjes van jonge acts waarvan wij denken dat je ze moet horen, gewoon omdat ze goed zijn. Ideaal voor op de fiets, terwijl je het gras afrijdt of gewoon denkt dat het beter is om nog een paar uur in bed te liggen dommelen. Uiteraard zijn het allemaal Belgen. Iedere week gaan er vijf in, en vijf uit. Simpeler kan niet.

Degene die we deze week (weliswaar met pijn in het hart) wandelen hebben gestuurd ontdek jezelf maar.

Wel nieuw zijn deze. Ila is een jonge Limburgse singersongwriter die met haar fragiele songs tussen de tragiek van CatPower en de pop van Selah Sue zweeft. Ontdekken is geloven!

Uiteraard zijn wij Luminous Dash en dus op zoek naar nieuw talent. Filibuster bijvoorbeeld, melancholische indiepop waarbij je twijfelt tussen de zakdoek en de dansbenen.

Stefaan Tubex is degene die zorgt voor de Nederlandstalige muziek, Uitweg is een aangrijpend eerbetoon aan zowel Gorki als The Scene.

Himalaya Heights is één van de meest belovende indieacts van dit moment, en dus mocht hun nieuwe single The Stager erin.

Tenslotte is er een band die zichzelf niet meer hoeft te bewijzen: The Spectors. Dans veertig minuten lang op hun nieuwe langspeler Ooh Ooh Aah, maar toch kozen wij voor de meest ontroerende song van de plaat.