The Spectors werden in 2012 opgericht door bassiste Marieke Hutsebaut. Haar demo’s vielen meteen in de smaak bij Chris Urbanowicz, ex-Editors, die de titelloze debuut-EP (2014) en het eerste full album Light Stays Close (2015) producete. Twee singles, Nico en Dig, vertoefden samen 14 weken lang in De Afrekening van Studio Brussel. De band liet van zich horen op diverse indiefestivals, waaronder Dour, Pukkelpop, Boomtown en Leffingeleuren, en werd door Kevin Shields zelf uitgekozen om My Bloody Valentine te supporten in de Ancienne Belgique.

Door een uitzonderlijk drukke zomer en de projecten van andere bandleden, besloot Marieke The Spectors in 2015 on hold te zetten. Zonder omkijken begon ze songs te pennen voor een nieuw album en te experimenteren met verschillende line-ups. Finaal koos ze voor een terugkeer naar dreampop basics en een kwartet. In 2016 vertolkte ze één van de White Virgins in Felix Van Groeningen’s Belgica, met soundtrack van Soulwax.

Alle materiaal voor de tweede LP is intussen opgenomen en klinkt, zo mogelijk, nog poppier dan voordien. De fonkelende muziek staat soms in schril contrast met de melancholische lyrics, waarin Marieke openhartig haar leven met Asperger beschrijft.

Luminous Dash mag 3 duotickets wegschenken!

Deel dit bericht en schrijf je in!

Voornaam:
Naam:
Postcode:
Land:
E-mail:
*Bij deelname aan de wedstrijd word je automatisch geregistreerd voor de mailing list.

Veel Succes!

Place to be: De Klinker Club  25/05

meer info: De Klinker Club