Het Antwerpse poëzie- en muziekpodium Ballonnenvrees is al vijf jaar lang een vaste waarde in de open mic scène. Meer dan 300 verschillende artiesten/acts stonden op de verschillende locaties waar organisator Gert Vanlerberghe mee in zee is gegaan. Dat het podium vijf kaarsjes mag uitblazen, wordt op 11 april gevierd in De Kleine Hedonist in Antwerpen.

Naast heel wat jong aanstormend talent maar ook ouwe rotten zoals Didi de Paris, zijn er twee beziens- en beluisterwaardige muziekconcerten bij te wonen. Zo heeft de Antwerpse band Cult Of Slaves een heel koor en orkest opgetrommeld om hun melancholische folk noir kracht bij te zetten. Afsluiter en headliner is Gerry Vergult (Fred Angst van Aroma Di Amore), die het nieuwe album Bombykol van Zool. (een meesterwerkje, neem het van ons aan) komt voorstellen. Wie hem al eens live aan het werk zag, bijvoorbeeld in de Kinky Star vorig jaar, weet waaraan zich te verwachten: een gelaagde sound om oorgasmisch in te verdwalen en al even meeslepende visuals.

Ballonnenvrees viert zijn verjaardag dus in stijl, of in heel wat stijlen, en wanneer het woord zijn zegje heeft gedaan, neemt een verrassende muzikale mini-line-up het feestje over. Tot dan!

Cover art door  J. Cannelle Casteleyn (aka Joy Divine)

Facebook